Kaapseplein
© Bron: buurtkracht.nl | Foto: wijkpark.nl | 11apr19

Denk mee over de invulling van het Kaapseplein

25 tot 29 mei 2021

Beste buur, lieve kinderen,
Vind jij dat Het Kaapseplein ook weer een plek moet worden waar kinderen veilig kunnen spelen? Dat vinden wij buurtgenoten ook. Wij mogen van de gemeente
aan de slag met het opknappen van het Kaapseplein. Dat doen we graag samen met zoveel mogelijk buren. Samen is dit leuker en makkelijker!

Jouw bijdrage telt!
De gemeente Den Haag en het architectenbureau IbDH hebben voor het Kaapseplein een ontwerp gemaakt voor speelse, organische vormen waarbij er volop ruimte is voor vergroening, verblijven en spelen.

Lees verder >


Hoogtij

Hoogtij
© Bron: Hoogtij | 7mei21

HOOGTIJ#65 | De Haagse hedendaagse kunstroute

28 en 29 mei 202

HOOGTIJ#65 De Haagse hedendaagse kunstroute
Vrijdag 28 mei 19.00-23.00 uur en zaterdag 29 mei 13.00-17.00 uur.
Offline en online


Tijdens HOOGTIJ#65 kun je diverse kunstlocaties bezoeken. Door Covid19 is er beperkt toegang: hou afstand! I.v.m. publiekspreiding breiden we HOOGTIJ deze keer ook uit naar zaterdagmiddag van 13:00-17:00 u.

Lees verder >
© Bron: foodwatch.org | 6mei21

Lobby houdt vermelden ingrediënten en voedingswaarden op alcoholische dranken jarenlang tegen

6 mei 2021

Foodwatch wil verplicht alle voedingswaarden en ingrediënten op het etiket
Alcoholische dranken - vooral wijn, likeur en sterke drank - zijn qua ingrediënten en voedingswaarden moeilijk te doorgronden door consumenten. Sterker: ze staan nu helemaal niet op het etiket. Alleen het alcoholpercentage en eventueel aanwezige allergenen staan verplicht op de verpakking. Voedselwaakhond foodwatch vindt dat vreemd en heeft onderzocht hoe dit kan.

Drankfabrikanten hoeven in Europa nog altijd geen ingrediënten en voedingswaarden te vermelden op de etiketten van hun producten. In tegenstelling tot vaste voedingsmiddelen waar al jarenlang via Europese wetgeving uitgebreide ingrediëntendeclaraties verplicht zijn.

Lees verder >


Universiteit Leiden

© Bron: Universiteit Leiden | 3mei21

Sustainable The Hague

4 mei 2021

Duurzame initiatieven bij jou om de hoek in kaart gebracht.

Hoe draag je lokaal je steentje bij aan duurzaamheid?
Studenten van de Universiteit Leiden verzamelden 150 duurzame initiatieven in en om Den Haag op een overzichtelijke interactieve website. Op SustainableTheHague.nl vind je gemakkelijk een duurzame winkel, restaurant of een vrijwilligersinitiatief bij jou om de hoek.

Lees verder >© Bron: foodwatch.org | 5mei21

Misleiding en fraude

5 mei 2021

Voedselfabrikanten passen misleidende en frauduleuze trucs toe om hun producten te verkopen.

Consumenten moeten hun voedsel kunnen vertrouwen. Nu is dit vaak niet het geval. De verpakkingen bevatten lang niet altijd wat ze beloven: gezondheidsclaims op producten die helemaal niet gezond zijn, ingrediënten die er amper inzitten of vervangen zijn door schimmige alternatieven, sjoemelen met de herkomst, ...

Continu spreekt foodwatch bedrijven en politiek aan op valse claims en misleidende marketing. Toch is er nog geen strengere wetgeving die misleidende etiketten verbiedt en ontbreekt adequate handhaving. Hetzelfde geldt voor fraude: de overheid en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doen te weinig om voedselschandalen te voorkomen. Alleen als bedrijven eerlijk zijn over hun producten, kun je als consument écht een bewuste, gezonde en veilige keuze maken.

Lees verder: www.foodwatch.org >


IHDH
© Bron: Stichting Internationaal Homomonument Den Haag | 4mei21

Gesprek over vrijheid en acceptatie na 75 jaar nog steeds hard nodig

4 mei 2021

‘Er is zeker een verband tussen de Tweede Wereldoorlog en het ontstaan van internationale mensenrechten. Daar is veel goeds uit voortgekomen voor gelijke behandeling en LHBTI-rechten. Maar de vrijheid van de een betekent ook iets voor die van de ander. Daar moet het gesprek over plaatsvinden en dat is nog steeds hard nodig.’ Dat zei Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, ter gelegenheid van de 4 mei-herdenking bij het Internationaal Homomonument in Den Haag. Zij benadrukte het belang om discriminatie te melden.

Lees verder >© Bron: Grafische Werkplaats | Foto: Bertus Gerssen | 29apr21

Festival Analog Eco

Dinsdag 11 t/m vrijdag 28 mei 2021

Festival Analog Eco van de Grafische Werkplaats staat in het teken van duurzaamheid. Het festival sluit aan bij de mondiale noodzaak om het gebruik van duurzame materialen te onderzoeken en in te bedden in de dagelijkse praktijk.

Welke kansen bieden schoon werken met duurzame inkten en materialen? Hoe kan je als maker bijvoorbeeld gebruik maken van plantaardig materiaal, bacteriën of restafval voor grafische toepassingen?

Lees verder >


© Bron: nldoet.nl | Foto: Wijkpark.nl | 2mei21

NLdoet: Klusdag nieuwe buurttuin Zusterstraat

Zaterdag 29 en zondag 30 mei 2021

Aanleg van een nieuwe buurttuin op het binnenterrein van de Zusterstraat, van Goghstraat en de Rozenburgstraat in de Schilderswijk West.
Klusmiddag op zaterdag 29 en zondag 30 mei 2021 vanaf 13.00 uur waarbij we een boomhut gaan aanleggen en een hemelwateropvang.

Lees verder: www.nldoet.nl >

Warmtetransportleiding door Transvaal

Warmtetransportleiding Vlaardingen – Den Haag

WarmtelinQ start bij Vondelingenplaat in de Rotterdamse haven.
Vanaf daar loopt de leiding via Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Delft en Rijswijk tot in Den Haag. Onderweg komt er een aftakking ter hoogte van Delft, richting het Westland.
Over het tracé is overleg gevoerd met de betrokken gemeenten, Rijkswaterstaat, de waterschappen en andere partijen langs de route. Het stuk tussen Vlaardingen en Den Haag, ook bekend als Leiding door het Midden, is nog niet definitief, maar er ligt wél een voorkeurstracé. Op detail kunnen daarin nog zaken aangepast worden. Er wordt nog gewerkt aan het ontwerp van de tracédelen van Vlaardingen naar Vondelingenplaat en van Delft naar het Westland. De deeltracés zijn pas definitief wanneer de vergunningaanvraag wordt ingediend.