Wijkpark.nl

Europees nieuws

Kort filmpje over de Europese Unie voor jongeren

Het Informatiebureau van het Europees Parlement in Den Haag heeft speciaal voor jongeren een filmpje van ca. 4 minuten beschikbaar met als thema “Wat is de Europese Unie eigenlijk?”. Het filmpje wordt gepresenteerd door Jan Versteegh, welbekend onder jongeren in Nederland.

Bron: www.europeesparlement.nl | Ed16mrt17


Op zoek naar een stageplaats
bij het Europees Parlement?

Europees Parlement
Op zoek naar een stageplaats bij het Europees Parlement?
Meld je hier aan! »
Wil je heel graag in Den Haag ons Informatiebureau komen versterken, stuur dan ook nog een motivatiebrief naar epdenhaag@ep.europa.eu, t.a.v. Eduard Slootweg.

Europees Parlement | Troy22mrt17


Expositie over de Euro

Expositie over de Euro
Op 21 december aanstaande zal in het infopoint van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Den Haag een expositie worden geopend over de Euro. De opening zal worden verricht door Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD), de heer Gabriel Camenzuli, Eerste Secretaris van de Ambassade van Malta, en Jan Binnekamp van de Nederlandsche Bank. De expositie wordt gehouden ter ere van het 25-jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht, dat de basis vormde voor de komst van de gemeenschappelijke munt.

Vanaf februari 2017 zal deze expositie een scholentour maken langs alle European Parliament Ambassadors Schools in Nederland.

U kunt de tentoonstelling bezichtigen van maandag t/m vrijdag
tussen 09.00 en 17.00 uur.
Groepen groter dan 5 personen s.v.p. vooraf aanmelden via epdenhaag@ep.europa.eu.
Informatiebureau van het Europees Parlement in Den Haag »

Bron: www.europeesparlement.nl | Ed19dec16


Europees burgerinitiatief

Europees burgerinitiatief
Dankzij het Europees burgerinitiatief kunt u samen met een miljoen andere EU-burgers rechtstreeks invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het EU-beleid door de Commissie op te roepen een wetgevingsvoorstel te doen.

Op deze website vindt u informatie over alle burgerinitiatieven, krijgt u uitleg over de regels en kunt u uw eigen burgerinitiatief starten.
Naar de website: www.ec.europa.eu »

Bron: Europese Commissie | 6aug15


Europe Direct Informatiecentrum

Europe Direct Informatiecentrums
Het Europe Direct Informatiecentrum is gevestigd bij ProDemos, Hofweg 1 in Den Haag.

Wat is het Europa Direct Informatie Centrum?
Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken.
Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.
Lees verder: www.prodemos.nl »

Bron: Europese Commissie | 2mrt15


Gastcollege van Joris Larik: EU Foreign Policy and in particular the EU's new Global Strategy for Foreign and Security Policy

Internationale Vrouwendag
Op maandag 10 april zal in samenwerking met de Universiteit Leiden in het Huis van Europa een gastcollege worden georganiseerd over het buitenlandbeleid van de EU. Dit gastcollege zal worden verzorgd door Joris Larik, Senior Researcher bij The Hague Institute for Global Justice. Dr. Larik zal met name ingaan op het in 2016 gepresenteerde voorstel voor een nieuw EU buitenland- en veiligheidsbeleid in de huidige onrustige internationale context, en een wereldwijde aanpak van gemeenschappelijke uitdagingen. De voertaal van de bijeenkomst is Engels.

Waar en wanneer? 10 april van 15.15-16.30 uur, met aansluitend een netwerkborrel, in het Huis van Europa, Korte Vijverberg 6, Den Haag.        
Aanmelden is gratis maar verplicht via epdenhaag@europarl.europa.eu

Bron: www.europeesparlement.nl | Ed16mrt17


Bezoek met je schoolklas Den Haag

Europese Commissie
Wil je met je schoolklas een leerzaam en leuk bezoek aan Den Haag brengen? Humanity House, ProDemos, Vredespaleis, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland hebben samen een brochure ontwikkeld met informatie over hun programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten.

Van quizzen en kijkjes in rechtszalen, tot rollenspellen, zoektochten en een film: een heel breed aanbod en voor ieder wat wils!
Door middel van deze brochure kunnen docenten gemakkelijk een mooi educatief programma samenstellen.
Lees verder: www.europeesparlement.nl »

Bron: www.europeesparlement.nl | Ed25dec16


Wat u moet weten voor u iets koopt

Voordat u een product of dienst in een winkel koopt, heeft u recht op duidelijke, juiste en begrijpelijke informatie daarover van de verkoper.

Het gaat om:
- de belangrijkste productkenmerken
- de totale prijs inclusief belastingen en eventuele extra kosten
- eventuele leveringskosten en andere toeslagen
- wijze van betaling, levering of uitvoering
- de identiteit van de verkoper, zijn zakelijk adres en telefoonnummer
- de duur van het contract (indien van toepassing)

Een deel van deze informatie hoeft niet expliciet te worden verstrekt, zoals de kenmerken van een product dat u in de winkel kunt bekijken.
Lees verder: www.europa.eu »

Bron: UwEuropa | 21okt15


Europese subsidies voor Den Haag

Europa om de hoek

Bron: Europese Commissie | Ed20jul15

Informatie

uit Europa