Tischreden in Lutherse Kerk

Tischreden in Lutherse Kerk

In het afgelopen reformatiejaar hebben we een smakelijke en inhoudelijk waardevolle Tischreden met elkaar beleefd.
Dat smaakt letterlijk naar meer, dus voor 2018 hebben we er twee ingepland. De eerste Tischreden is op woensdag 6 juni. Om 18.00 uur eten we een passende maaltijd, tussen de gerechten door gaan we met elkaar - en nu in het bijzonder met Hanneke Allewijn, onze nieuwe predikant - in gesprek.

We ronden om 20.00 uur af. De kerk is open vanaf 17.30 uur.
Lutherse Burgwal 7, Den Haag.
U bent van harte welkom!!

Aanmelden kan tot 3 juni via de kosterij: 070 3636610,
kosterij@luthersekerk-denhaag.nl.
Geeft u dan ook uw eventuele dieetwensen door.

www.luthersekerk-denhaag
Festival Holaa! 

Festival Holaa! 

Vrijdag 8 t/m zondag 10 juni 2018
Ontdek hedendaagse kunst in Den Haag
 
Festival Holaa! is een intiem kleinschalig kunstfestival in de binnenstad van Den Haag. Geniet van hedendaagse kunst, ontdek kunst op onverwachte plekken en ga in gesprek met makers, kenners en met elkaar. Alleen of met bijzondere gidsen. Wandelend of fietsend. Veel kunstlocaties zijn het weekend open met extra activiteiten. 
  
The Holaa! Festival is an intimate, small-scale art festival in The Hague. Enjoy contemporary art, discover art in unexpected places and talk to the makers, experts and each other. Explore the locations by yourself or join a tour with one of our special guides, on foot or by bike. This weekend, many art locations will be open with extra activities.

Lees verder: www.hoogtij.net

Museum Voorlinden:
Shilpa Gupta – Where do I begin

Museum Voorlinden presenteert tot en met 1 juli een tentoonstelling van Shilpa Gupta (1976): “Where do I begin”. In en om het museum zal een selectie te zien zijn van werken gemaakt door deze multidisciplinaire Indiase kunstenaar uit Mumbai. Grenzen in de breedste zin van het woord, fascineren haar mateloos. Van geografische en politieke grenzen tot meer sociale en persoonlijke grenzen. Ze is geïnteresseerd in de menselijke perceptie, de manier waarop we naar anderen kijken, hoe we naar onszelf kijken en hoe we onszelf definiëren.

Lees verder: www.voorlinden.nl

Nieuwe programmering Abdijkerk Loosduinen

In 2018 zullen we een aantal wijzigingen in onze programmering doorvoeren. Allereerst herdopen wij onze serie Open Podium in Zondagmatinee.
Deze nieuwe naam dekt de inhoud beter. De formule blijft verder hetzelfde: korte, gratis toegankelijke concerten in een grote verscheidenheid aan solisten en ensembles.

In het tweede halfjaar 2017 liepen onze series elkaar nogal eens voor de voeten, met af en toe zelfs twee concerten in één weekend. Dat was een beetje (te) veel van het goede. Daarom beperken we de Zondagsmatinees voortaan tot het eerste halfjaar (januari - juni).

Lees verder

Gemeente Museum Den Haag

26 augustus 2017 t/m 04 februari 2018
ANTON HEYBOER | HET GOEDE MOMENT


“Klaar! Gaat in de winkel, gelijk. (…) Honderdvijftig gulden”. Op zijn erf, in zijn zelf gebouwde woning, te midden van zijn vijf vrouwen, zet een wit geschminkte man met driftige gebaren in zo’n drie minuten een danseres op papier terwijl André van Duin en de camera van Van Duins sketchserie Thuis bij… toekijken. Zo kent Nederland Anton Heyboer (Sabang, Indonesië, 1924 – Den Ilp, 2005).

Wat men doorgaans niet weet is dat Heyboer in de jaren 60 en 70 een gevierd kunstenaar was wiens werk werd aangekocht door het MoMA in New York, getoond op de Documenta in Kassel, en met grote tentoonstellingen werd geëerd in het Gemeentemuseum Den Haag en het Stedelijk Museum Amsterdam. In 1975 werd hij zelfs samen met David Hockney  en Lucian Freud in LACMA in Los Angeles gepresenteerd als een van de belangrijkste Europese schilders van dat moment. Veertig jaar na zijn laatste grote museale tentoonstelling wil het Gemeentemuseum de internationale kwaliteit van zijn oeuvre opnieuw voor het voetlicht brengen.

De tentoonstelling toont de ontwikkeling van zijn oeuvre met de nadruk op de periode 1956-1977, maar belicht ook het ‘systeem’ waarmee de kunstenaar een manier vond om het leven voor zichzelf dragelijk te maken. Zo wordt duidelijk hoe het leven en werk van Heyboer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

www.gemeentemuseum.nl Foto's Den Ilp

MUSEON: Ontwerp je eigen familiewapen voor je schild of juwelenkistje

Ga aan de slag met verf en kwasten en beschilder een houten schild of juwelenkistje met middeleeuwse kleuren en motieven. Maak een draak, klavertje vier, prinses of iets heel anders…

Voor wie: vanaf 6 jaar
Wanneer: elke woensdag- en zondagmiddag / herfst- kerstvakantie dagelijks
EXTRA: op 5 oktober, 13.00-16.00 uur
Tijd: 11.30 - 16.00 uur / woensdag 13.30 - 15.00 uur (inloop tot half uur voor sluitingstijd)
Waar: familiewerkplaats
Extra kosten: € 3
Vol is vol! Vooraf inschrijven is helaas niet mogelijk.

www.museon.nl

Rabarber info

Rabarber is al 32 jaar dé theaterschool van Den Haag en omstreken. Er is voor iedereen vanaf 6 jaar elke dag van de week, een passend programma.
Van basisklassen voor beginnende kinderen en opleidings-, musical- en productieklassen voor tieners tot (voor)opleidingen voor jongeren en jongvolwassenen die van theater hun beroep willen maken.
Daarnaast de English Drama Classes (voor onze Engelstaligen).

Alle lessen worden gegeven door bevoegde theaterdocenten en/of -makers, afgestudeerd aan een toneelschool, dansacademie of conservatorium.

www.rabarber.net

Sponsors