• header-add
logo

Woontoren van 70 meter hoog,
aan de Petroleumhaven

Hoge Vrijheid
Bron: Hoge Vrijheid | 3dec18

Start inventariseren woonwensen

Maandag 17 december start een bijzonder project in Den Haag. Voor het eerst in Nederland kun je meedenken over de grootte, indeling en gevel van je woning in een woontoren van 70 meter hoog. Aan de Petroleumhaven zijn op de bouwplaats van de spectaculaire woontoren Hoge Vrijheid al voorbereidende werkzaamheden te zien.

De kopers krijgen de invloed van een medeopdrachtgever. Een team van professionals begeleidt hen hierbij. Op 17 december begint dit proces met de grootte en indeling van de woningen. Uiteindelijk bepalen de kopers ook hun eigen gevel. En samen met de andere kopers bedenken ze ook de gemeenschappelijke (buiten)ruimtes, zoals een collectief dakterras. De duurzame woontoren telt 23 verdiepingen, een eigen parkeergarage en fietsenstalling. Er is superveel variatie in woningen en gevels. Aan de kade is ruimte voor gezins- of woonwerkwoningen met meerdere verdiepingen. Verder biedt de toren plek aan appartementen vanaf 50 m², maar je kunt ook kiezen voor een veel groter appartement, bijvoorbeeld verdeeld over meerdere verdiepingen. Bovenop de toren hebben de kopers alle vrijheid om hun droomwoning te realiseren van drie verdiepingen met een kap. Samen bepalen de kopers zo hoe de toren er echt uit komt te zien (de impressie laat slechts één van de mogelijkheden zien). Meedoen op 17 december kan na aanmelden, via www.hogevrijheid.nl.

Duurzaam
Hoge Vrijheid wordt energieneutraal en gasloos. Er komen zonnepanelen en vloerverwarming en –koeling. Groene daken en gevels vangen regenwater op en zorgen voor een fijne omgeving voor diverse vogels. Dankzij nestkasten in de gevel houden straks ook vogels zoals zwaluwen van deze bijzondere toren.